Газета NYT оприлюднила нові докази злочинів російських військових у Бучі

Читать на русском

Чергові докази злочинів російських військових у Бучі оприлюднили журналісти. Ідеться про відео, на якому окупанти ведуть полонених українців на розстріл.
nytimes.com

Журналісти газети The New York Times провели розслідування, під час якого отримали докази того, що російські десантники стратили щонайменше вісім українців у Бучі 4 березня. Це воєнні злочини.

Йдеться про розстріл чоловіків на вулиці Яблунській, 144. Фото та відео докази опубліковані на сайті NYT.

На відео з камер спостереження від 4 березня російські військові ведуть під дулами автомати кілька полонених чоловіків, у яких зав’язані очі. Журналісти наголошують, що це відео є найяскравішим доказом того, що ці люди перебували під вартою російських військових за кілька хвилин до страти.

Вісім свідків розповіли журналістам NYT, що солдати відвели чоловіків за офісну будівлю, в якій розташовувався їхній імпровізований штаб, і розстріляли. Полонені звідти не повернулися.

Відео, зняте з дрона на день пізніше, 5 березня, підтверджує ці свідчення. На ньому видно трупи, які лежать на землі біля будівлі на вулиці Яблунській, а поруч на варті стоять два російські солдати. Серед тіл видно чоловіка в яскраво-синій толстовці – його добре видно на першому відео, де бранців тільки ведуть на страту.

Журналісти встановили імена страчених українців: це (з верхнього ряду ліворуч) Анатолій Приходько, Андрій Матвійчук, Андрій Вербовий, Денис Руденко, Андрій Дворніков, Святослав Туровський, Валерій Котенко та Віталій Карпенко.

Нагадаємо, супутникові знімки свідчать про те, що перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти. Таким чином, це спростовує тезу російської пропаганди про «постановку».

Відео, яке підтверджує, що військові росії розстрілювали мирних жителів Бучі, публікував також телеканал CNN.

Крім того, Служба зовнішньої розвідки Німеччини перехопила радіоповідомлення російських військових, де обговорювалося вбивство мирних жителів у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: