Пентагон оцінив реальність висадки російського десанту в Одесу

Читать на русском
На сьогодні росіяни абсолютно не в змозі здійснювати будь-які висадки морського десанту, тим більше в районі Одеси
Ілюстративне фотоfocus.ua

Попри все бажання російських окупантів взяти Одесу, реальність для них виявилася куди як більш жорстока - найближчим часом висадка російського десанту Одесі не загрожує, оскільки в окупантів немає ніякої можливості це зробити.

Про це написав кореспондент американського журналу Foreign Policy Джек Детч у своєму Twitter.

Детч заявив, що розмовляв з неназваним високопоставленим чиновником Пентагону, який озвучив йому точку зору Пентагону - на сьогодні росіяни абсолютно не в змозі здійснювати будь-які висадки морського десанту, тим більше в районі Одеси.

«На півдні України росіяни проводять вогневий вплив з артилерії на українські позиції та роблять спроби штурму в напрямку Миколаєва. Що стосується Одеси, то загрози висадки російського десанту - немає» - написав він.

Нагадаємо, в Одеській ОВА також вважають, що російські окупанти зараз не готові ні фізично, ні морально проводити військово-морську десантну операцію в Одесі та області. При цьому в регіоні залишається високою загроза нових ракетних ударів.

У ніч з 7 на 8 травня росіяни намагалися з трьох катерів висадити десант в Одесі, проте українські підрозділи запобігли планам окупантів. Один з російських катерів отримав попадання і був пошкоджений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: