Американський генерал спрогнозував, коли російські сили в Україні виснажаться

Читать на русском
Бен Ходжес вважає, що до кінця літа російські сили ослабнуть, Україна зможе контратакувати та витіснити їх на позиції, які вони займали 23 лютого.

До кінця літа російські сили в Україні виснажаться, і ЗСУ матимуть достатній потенціал для початку контрнаступу.

Про це в інтерв'ю «Голос Америки» сказав генерал-лейтенант, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Ходжес.

Ходжес зазначив, що росії в Україні святкувати нема чого, а її солдати показали себе як убивці, які використовують зброю проти цивільних об'єктів.

«Зрозуміло, що вони захопили територію, завдають величезної шкоди економіці України. Вони блокують експорт зерна. Попереду ще багато викликів, але нічого з цього не можна назвати перемогою для росії, зважаючи на те, які цілі ставив кремль перед собою. Відверто кажучи, я думаю, що росія не може продовжувати робити те, що вони роблять нескінченно. Думаю, кульмінація настане десь наприкінці літа, коли в них закінчаться люди, амуніція та воля до боротьби», – сказав генерал.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

«З такими боями, втратами амуніції та військових, думаю, що під кінець літа - кінець серпня, початок вересня російські сили занепадуть та Україна матиме достатній потенціал для початку контрнаступу. Щоб витиснути російські сили назад принаймні до лінії 23 лютого. Думаю, це станеться до вересня», – вважає він.

На думку Ходжеса, володимир путін навіть пограючи війну не використовуватиме ядерну зброю, оскільки вона не дасть йому жодних переваг. А загроза її застосування, навпаки, дає певні важелі впливу.

«Також, думаю, навколо путіна є люди, які думають, що життя після путіна існує. Тому, гадаю, використання ядерної зброї малоймовірно. Але він не здасться просто так, він не скаже: «Я був неправий, тому я піду». Росію треба перемогти на полі бою, потрібно розбити російські сили на полі бою. Саме тому не можна гальмувати у наданні Україні допомоги і ресурсів, які їй потрібні», – додав він.

Нагадаємо, західні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв того, як далі розвиватиметься війна в Україні.

Видання Politico писало, що деякі західні лідери стурбовані можливими наслідками перемоги України у війні. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити низку нових проблем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: