Буряти і дагестанці: ЗМІ вивчили походження загиблих окупантів в Україні

Читать на русском
Влада країни-агресора засекретила дані втрат своєї армії. На підставі відкритих джерел ЗМІ з'ясували, з яких регіонів були більшість з них.
Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська щодня продовжують втрачати своїх військових внаслідок вторгнення в Україну. При цьому, влада країни-агресора засекретила дані втрат своєї армії. На підставі відкритих джерел ЗМІ з'ясували, з яких регіонів були більшість з них.

Про це повідомляє BBC.

Як повідомляється, проведений виданням аналіз дозволив дізнатися імена 2336 російських військових, загиблих в Україні. Згідно з його даними, про втрати повідомили всі федеральні округи росії.

При цьому, велика частина припадає на вихідців з депресивних або напівдепресивних регіонів.

Найчастіше про втрати повідомляє влада Дагестану - 146 і Бурятії - 105 загиблих. У Москві, жителі якої складають близько 9% населення росії, відомо про трьох загиблих.

Крім того, труни із загиблими в Україні російськими військовими приходять не тільки в російські регіони, але країни колишнього СРСР. Так, відомо про чотирьох солдатів, яких поховали в Таджикистані, двох - в Киргизстані і трьох - в окупованій Південній Осетії.

Як зазначає BBC, з початку травня у регіональних ЗМІ країни-агресора стали з'являтися повідомлення про загиблих в Україні так званих «добровольців». Вони воюють окремо від офіційних частин армії рф. За останні 10 днів видання виявило публікації про загибель 16 росіян.

Вивчаючи список підтверджених російських втрат в Україні, видання зауважило, що кожен п'ятий загиблий (20%) служив у повітряно-десантних військах. Ще 18% припадає на мотострілків.

Експерти зазначають, що високі втрати серед десантників і мотострілків можуть бути пов'язані з проблемами в забезпеченні російських військових аптечками і погано налагодженою евакуацією поранених.

Нагадаємо, що орієнтовні втрати російських окупантів в Україні становлять 26 900 військових. За останню добу було ліквідовано 250 окупантів, найбільше на Курахівському напрямку.

В українській розвідці заявили, що росія не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів через санкції, накладені на країну.

Раніше у CNN дізналися, хто керував обстрілами Харкова.

Також нагадаємо, що у РНБО створили сайт «Окупант», де публікують дані про полонених російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: