Війна стосується не лише України, а й Угорщини – МЗС

Читать на русском
В українському МЗС попередили Угорщину, що політичні поступки росії не вгамують її агресивні апетити. І краще зупинити агресора разом.

Російські війська завдали удару по Закарпаттю – українському регіону, який межує з Угорщиною та на території якого проживає велика угорська громада. Це доводить, що війна стосується не лише України, а й Угорщини.

Про це йдеться у заяві спікера Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

«Ракетні обстріли не залишають сумнівів: російське зло можна подолати лише спільними зусиллями. Марно сподіватися, що політичні поступки втамують агресивні апетити росії. Путін не розрізняє національностей, коли віддає накази своїм військам знищувати людей. Для нього не існує партнерів або союзників. Він обов‘язково завдасть підступного удару. Це лише питання часу і обставин», – заявив Ніколенко.

Проросійський прем'єр Угорщини вважає, що різанина в Бучі є інсценуванням і вимагає докази. Польща відреагувалаПрезидент Зеленський розповів, що один з провідних європейських політиків хотів побачити докази правдивості злочинів росії у Бучі.

Він зазначив, що ударом по Закарпаттю путін наблизив війну ще ближче до угорського кордону. Оскільки Європа не існує у вакуумі, зазначив Ніколенко, кожна країна має докладати зусиль для встановлення миру

«Допомігши зупинити росію в Україні, Угорщина зміцнюватиме насамперед власну безпеку. Ми сподіваємося, що Угорщина сприятиме єдності в ЄС, зокрема і в частині запровадження ембарго щодо російської нафти та надання Україні військової допомоги», – наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, останнім часом у відносинах України та Угорщини виникла нова напруженість. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планувала забрати собі частину території.

Посольство Угорщини у відповідь заявило, що чекає від керівників України пояснень, як Україна далі уявляє формування двосторонніх відносин між країнами.

Крім цього, вчора Угорщина знову виступила проти запровадження ембарго на російську нафту, незважаючи на те, що для неї мають передбачити більш тривалий перехідний період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: