Польща заморожує співпрацю з Угорщиною через її позицію щодо України — Качинський

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Після критики Орбана його речник Берталан Хаваші поквапився засудити воєнні злочини у Бучі.
eurointegration.com.ua

Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Польський політик заявив, що якщо ставлення Орбана щодо війни росії проти України не зміниться, подальша співпраця їхніх країн неможлива.

Про це повідомляє польське видання Novinky.

Як повідомляється, Качинський заявив, що він «однозначно негативно» ставиться до відмови Орбана засудити російського лідера володимира путіна за вторгнення в Україну і допомогу в озброєнні Києва.

«Якщо прем'єр-міністр Орбан каже, що не може ясно бачити, що сталося в Бучі, я б рекомендував йому звернутися до окуліста. Це розчаровує», - заявив віце-прем'єр.

Проросійський прем'єр Угорщини вважає, що різанина в Бучі є інсценуванням і вимагає докази. Польща відреагувалаПрезидент Зеленський розповів, що один з провідних європейських політиків хотів побачити докази правдивості злочинів росії у Бучі.

При цьому, він також висловив деяку симпатію до ймовірних цілей Орбана.

«Я вважаю, що те, що робить Орбан, пов'язано з надією, що він зіграє якусь роль в зусиллях по припиненню конфлікту. Але я думаю, що це глухий кут», - зазначив Качинський.

Водночас, після критики Орбана його речник Берталан Хаваші поквапився засудити воєнні злочини у Бучі.

Він заявив, що Угорщина повністю підтримує міжнародне розслідування, спрямоване на виявлення винуватців кровопролиття.

Згідно зі словами Хаваші, Віктор Орбан дав зрозуміти на пресконференції в середу, що це війна, яку розпочали росіяни, вони напали на Україну, і це агресія.

«Це спільна позиція Європейського Союзу, і Угорщина є частиною цієї позиції. І щодо усіх звірств, я думаю, що всі вони мають бути розслідувані... у будь-якому випадку, цивільне населення має бути захищене, жорстоке поводження з цивільним населенням має бути найрішучішим чином засуджене, і такі випадки мають бути розслідувані. Ми хочемо незалежного та неупередженого розслідування», – заявив Хаваші.

При цьому, у міністерстві закордонних справ України дорікнули Угорщині, яка не визнала відповідальність росії за Бучанську різанину.

Як ми раніше повідомляли, проросійський прем'єр-міністр Угорщини Орбан вважає, що різанина в Бучі є інсценуванням і вимагає докази.

Нагадаємо, що напередодні на виборах в Угорщині переміг Орбан та його партія прихильників путіна. Після цього, стало відомо, що Євросоюз планує урізати фінансування Угорщини після того, як Орбан знову переміг.

Також нагадаємо, що Орбан відкрито зарахував Зеленського до своїх політичних супротивників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: