У ЄС прокоментували гаряче бажання Угорщини платити за російський газ рублями

Читать на русском
Зараз Брюссель веде переговори з Будапештом, з метою пояснити Угорщині, наскільки вона не права
Урсула фон дер ЛяєнEPA - European Pressphoto Agency

Угорщина порушить санкції Європейського Союзу проти росії, якщо спробує платити за російський газ в рублях, як того вимагають в Кремлі.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє УНІАН.

«Ми зробили аналіз указу путіна, і юридично справа дуже чітка. Те, що пропонує путін - перевести євро в рублі, а потім оплатити рахунок за газ - це порушення санкцій. Якщо ви зробите це, заплатите в рублях, ви порушите санкції, ви обійдете санкції, які ми наклали на росію» - сказала вона.

Глава Єврокомісії додала, що зараз Брюссель веде переговори з Будапештом, з метою пояснити Угорщині, наскільки вона не права.

«Поки що Угорщина дотримується санкцій. Ніколи раніше ми не бачили ЄС таким згуртованим, таким рішучим і швидким. І я думаю, що кожній з наших держав-членів не хочеться бути першою, хто порушить цю єдність» - резюмувала фон дер Ляйен.

Нагадаємо, прихильник путіна, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина нібито готова платити росії за газ в рублях. Україна розглядає заяву Угорщини про готовність оплачувати російський газ рублями як недружню позицію стосовно нашої держави.

23 березня путін заявив, що російський газ буде поставлятися в Європу тільки за російські рублі.

У Берліні заявили, що вимога росії для країн з так званого списку «недружніх держав» платити за газ в російських рублях суперечить умовам укладених контрактів. Німеччина ігноруватиме цю вимогу. Таку ж позицію зайняли багато інших європейських держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: