МЗС Угорщини викликало українського посла через «образи» на адресу країни

Читать на русском
Угорщина викликає українців після образ на адресу країни. Глава МЗС Петер Сійярто заявив, що неприйнятно оцінювати рішення угорського народу.
hungarytoday.hu

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України у зв'язку із «образливими заявами» про позицію Угорщини щодо війни.

Про це повідомив голова МЗС Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

У МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росіїУкраїна відреагувала на непідтримку Угорщиною нових санкцій проти росії у сфері енергетики. У МЗС заявила, що позиція Угорщини є хибною.

«Українським лідерам настав час припинити свої образи на адресу Угорщини та визнати волю угорського народу», — заявив Сійярто, маючи на увазі перемогу правлячої партії на недільних виборах.

«Ми розуміємо, що українці мали б інший інтерес, навіть не сперечаємося з ними: інтереси українського народу та інтереси угорського народу на першому місці. Проте не можна не сказати про одне: ніхто не може собі дозволити оцінювати демократичне рішення угорського народу! Заяви про встановлення тоталітарних режимів, співучасть у війні та жаль про волевиявлення угорського народу є неприйнятними», – додав він.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський заявив, що прем'єру Угорщини Віктору Орбану доведеться «вибирати між росією та іншим світом».

Раніше Віктор Орбан вніс президента України Володимира Зеленського до списку своїх особистих політичних супротивників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: