В Україну повинна відправитися збройна миротворча місія НАТО – Качинський

Читать на русском
Миротворча місія НАТО, яку пропонує створити Качинський, може містити безпосередньо збройні підрозділи країн Альянсу
Ярослав КачинськийEPA - European Pressphoto Agency

В Україну повинна в терміновому порядку бути відправлена спеціальна збройна миротворча місія НАТО. Вона може містити безпосередньо збройні підрозділи країн Альянсу.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський на брифінгу в Києві за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

«Вважаю, що потрібна миротворча місія НАТО або, можливо, якогось ширшого складу, яка буде в змозі себе захистити, яка за згодою президента та уряду цієї країни діятиме на території України» - сказав він.

Нагадаємо, 15 березня пройшла зустріч Зеленського з главою польського уряду Матеушем Моравецьким, віцепрем'єр-міністр Ярославом Качиньським, прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою і прем'єр-міністром Словенії Янезом Яншею. Візит лідерів держав готувався довгий час і в глибокій таємниці, щоб РФ не змогла прийняти контрзаходи.

Раніше Зеленський різко розкритикував НАТО за пасивність перед обличчям російсько-фашистської агресії проти України - він сказав, що деякі члени НАТО побоялися бути дійсно Альянсом і «залякали самі себе».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: