У Польщі заявили про готовність для розміщення ядерної зброї США на своїй території

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї США на своїй території.
24 Канал

Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Варшава відкрита для розміщення ядерної зброї США на своїй території. Але ініціатива в першу чергу повинна виходити від Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Якби американці попросили нас зберігати ядерну зброю США в Польщі, ми були б відкриті для цього. Це значно зміцнило б стримування Москви», - заявив він.

Згідно з його словами, в даний час таке питання не стоїть, «однак це може скоро змінитися». Він також підкреслив, що ініціатива повинна виходити від американців.

Польський Сейм офіційно визнав путіна військовим злочинцемСейм Польщі також закликав наслідувати цей приклад всі інші цивілізовані держави, затаврувати путіна військовим злочинцем і вимагати над ним суду

Раніше Качинський заявляв про те, що Польща хотіла б сама мати ядерну зброю, але оцінював цю ідею як нереальну.

Напередодні прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що введені санкції проти рф не діють: «Потрібні нові, реальні санкції».

Нагадаємо, що Польща заборонить імпорт вугілля з росії через війну в Україні, відповідний законопроєкт уже розроблений урядом.

Також нагадаємо, що Польща, Словенія та Чехія підготували план порятунку України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: