Розстріли у Бучі: Польща запропонувала створити міжнародну комісію

Читать на русском
Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький пропонує створити міжнародну комісію для розслідування звірств російських окупантів у Бучі на Київщині.

Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький пропонує створити міжнародну комісію для розслідування звірств російських окупантів у Київській області, а президент країни Анджей Дуда закликав дати Україні більше зброї.

Слова прем'єра Польщі передає його канцелярія у понеділок, 4 квітня.

Генсек ООН вражений ситуацією у Бучі та закликав провести незалежне розслідуванняГенсек ООН шокований фотографіями загиблих мирних жителів у Бучі та закликав до незалежного розслідування.

«Буча, Ірпінь, Гостомель – назви місцевостей, які кожен із нас, напевно, запам'ятає на все життя. Росіяни скоїли злочини геноциду. Злочин геноциду має бути покараний, його слід належним чином описати, задокументувати та судити. Ми пропонуємо створити міжнародну комісію для розслідування цього злочину», – заявив Моравецький.

Він додав, що до складу цієї комісії увійдуть лікарі, юристи та інші експерти.

Mateusz Morawiecki - konferencja prasowa w KPRMKancelaria Premiera

Водночас президент Польщі Анджей Дуда після публікації фотографій масових вбивств окупантами у Бучі заявив, що Україні зараз потрібно ще більше зброї.

«Злочинці мають бути названі злочинцями, притягнуті до відповідальності та засуджені. Знімки з Бучі заперечують, що компроміс потрібно шукати за будь-яку ціну. Насправді захисникам України потрібні насамперед три речі: зброя, зброя та ще раз зброя», – зазначив Дуда.

Нагадаємо, на вихідних Україна та весь світ дізналися про шокуючі події у Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, убивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у місті у братських могилах поховано 280 людей.

Британія закликала розслідувати військові злочини росії у Київській області.

У той же час міноборони рф не визнає звірств своїх військових у Бучі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: