Польща вимагає посилити енергетичні санкції Євросоюзу проти росії

Читать на русском
На думку Варшави, тих санкцій, які Європа ввела в енергетичному секторі проти росії на сьогодні, абсолютно недостатньо
Марцін Пшидачwiadomosci.onet.pl

Заборона на імпорт російського вугілля в Європу, який ввів Європейський союз 5 квітня, є вкрай половинчастим заходом. Потрібно посилити енергетичні санкції проти росії.

Про це 5 квітня заявив заступник глави Міністерства закордонних справ Польщі Марцін Пшидач, повідомляє польський портал Onet.pl.

«Добре, що прийнято рішення про новий пакет санкцій проти росії, в тому числі – про заборону імпорту вугілля, але ми повинні піти набагато далі... Сьогодні нафту дійсно можуть замінити танкерами з абсолютно різних напрямків. Потрібно сміливе політичне рішення, щоб припинити грати в такі напівзаходи. Якщо ми хочемо, щоб російська економіка відчула ці санкції, ми повинні піти набагато далі» - сказав він, закликавши ввести санкції проти російської нафти та газу.

Нагадаємо, новий пакет санкцій проти росії, який зараз обговорюють між собою США, Європейський союз і G7, може охоплювати обмеження проти Ощадбанку рф, а також заборону на будь-які нові інвестиції в росію.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після звірств російських окупантів у Бучі та інших населених пунктах Київської області санкції проти росії мають бути повністю співмірні цим звірствам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: