Орбан заявив, що запросив путіна на мирні переговори до Угорщини

Читать на русском
Орбан заявив, що запросив путіна на мирні переговори до Будапешта. Той, за словами прем'єра Угорщини, погодився, але з умовою.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запросив володимира путіна на мирні переговори до Будапешта. Російський президент погодився.

Про це Орбан розповів сьогодні на пресконференції, передає місцеве видання 24.hu.

У МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росіїУкраїна відреагувала на непідтримку Угорщиною нових санкцій проти росії у сфері енергетики. У МЗС заявила, що позиція Угорщини є хибною.

«Я сьогодні розмовляв із президентом путіним. Я запропонував негайно оголосити про припинення вогню. Я знаю, що саме по собі це не спрацює, і я запропонував приїхати до Будапешта і поговорити з президентом України, президентом Франції та канцлером Німеччини», – розповів Орбан.

«Відповідь була «так», але президент Росії сказав, що є умови», – додав прем'єр.

Орбан зазначив, що росія розпочала цю війну і це її агресія проти України: «Це спільна позиція ЄС, яку ми поділяємо. Звірства повинні розслідуватися незалежно та неупереджено, напади на мирних жителів мають бути засуджені».

Нагадаємо, раніше Віктор Орбан вніс президента України Володимира Зеленського до списку своїх особистих політичних супротивників.

Зеленський, у свою чергу, сказав, що прем'єр-міністр Угорщини «заграє» з росією, однак йому доведеться «вибирати між росією та іншим світом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: