У Польщі закликали до нових санкцій проти росії та розкритикували Угорщину

Читать на русском
У Польщі вважають, що російські активи під заморожуванням повинні бути повністю конфісковані, а поточні санкції, по суті, не працюють
Матеуш МоравецькийEPA - European Pressphoto Agency

Польща вважає поточні санкції проти росії недостатніми та закликає замінити заморозку активів росії та російських громадян конфіскацією.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у Сеймі, повідомляє польський портал Onet.pl.

«Політика умиротворення росії була політикою боягузтва. Ми повинні відійти від цієї Політики... Сьогодні найголовніше - відкрити очі всім, в тому числі й в Європі: Західній і Східній. Особливо тим, хто в Угорщині. Якщо хтось сьогодні не помічає російських злочинів в Україні, не називає їх на ім'я, це помилка, і ми повинні якомога швидше її виправити» - сказав він.

Моравецький схвалив резолюцію Європейського парламенту, однак вважає, що російські активи під заморожуванням повинні бути повністю конфісковані, а поточні санкції, по суті, не працюють.

«Вперше я повинен подякувати Європейському парламенту. Вони визнали те, про що ми говорили раніше - що існуючі санкції не діють... Ми повинні переконувати в цьому не Будапешт. Ми повинні переконати Берлін, Брюссель і Лондон зробити це» - додав він.

Нагадаємо, Європейський союз на другий день нарад затвердив новий санкційний пакет проти росії. Заходами впливу на агресора стануть вугільне ембарго і транспортна блокада росії.

7 квітня Європейський парламент більшістю голосів прийняв резолюцію, в якій депутати закликали ввести проти росії нові санкції, включаючи негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива і газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: