На виборах в Угорщині перемагає Орбан та його партія прихильників путіна

Читать на русском
Об'єднана опозиція з невідомої причини набрала значно меншу кількість голосів угорців, ніж прогнозували опитування
Віктор Орбан1lurer.am

Прихильник президента росії володимира путіна, чинний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, судячи з усього, залишається главою угорського уряду на п'ятий термін, четвертий термін поспіль.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на попередні результати підрахунку голосів на виборах до парламенту країни.

Об'єднана опозиція з невідомої причини набрала значно меншу кількість голосів угорців, ніж прогнозували опитування. У мажоритарних округах вона також зазнає поразки та не виключено, що орбанська партія разом з її сателітами отримає конституційну більшість у парламенті.

Зараз вже підраховано 70% голосів, при цьому орбанський блок Fidesz-KDNP отримує 54,85%, Об'єднана опозиція - 33,36%, опозиційна партія Mi Hazánk - 6,44%. Орієнтовно, орбанська партія також здобуває перемогу в 87 зі 106 мажоритарних округів Угорщини. У підсумку у неї буде 134 мандати, чого достатньо і для контролю більшості, і для контролю конституційної більшості.

Нагадаємо, в Угорщині в неділю, 3 квітня, проходять парламентські вибори, за підсумками яких прем'єр-міністр Віктор Орбан сподівається продовжити своє 12-річне правління, але на нинішніх виборах опозиційні сили як ніколи близько підібралися до рейтингів чинного прем'єра.

Нагадаємо, що Угорщина виступила проти санкцій ЄС щодо газу і закритого неба України. При цьому, у МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: