У МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росії

Читать на русском
Україна відреагувала на непідтримку Угорщиною нових санкцій проти росії у сфері енергетики. У МЗС заявила, що позиція Угорщини є хибною.

У Міністерстві закордонних справ попередили Угорщину, що росія у разі досягнення своєї мети в Україні візьметься за західних сусідів нашої держави.

Так у МЗС відреагували на останні заяви міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, повідомляє «Європейська правда».

«На його (Сійярто – ред.) переконання, щоб не провокувати росію, Угорщини не слід підтримувати закриття українського неба та розгортання операції з підтримки миру, а також дозволяти транзит угорською територією військової допомоги для української армії. «Не провокувати росію» – це поширений аргумент, коли потрібно дати Росії більше простору для агресії», – заявив речник міністерства Олег Ніколенко.

Угорщина підтримує заявку України на членство в ЄС – СійяртоУгорщина підтримує початок переговорів з Україною щодо членства у Європейському Союзі, заявив глава МЗС.

За його словами, помилково вважати, що Угорщина, як і будь-яка інша європейська країна, існує у вакуумі.

«Наша держава наразі фактично захищає східний рубіж НАТО. Якщо росії вдасться досягти її злочинної мети в Україні, то наступною метою стануть наші сусіди. Про це відверто говорять російські посли за кордоном», – заявив Ніколенко.

Ніколенко також повідомив, що є докази того, як російська ФСБ намагається розхитати ситуацію на Закарпатті, використовуючи «угорський фактор». 21 березня в Ужгороді було знешкоджено диверсійну групу, яка готувалася до скоєння злочинів на території України.

У МЗС закликали Угорщину засудити цю провокацію росії.

Нагадаємо, напередодні Петера Сійярто заявив, що Угорщина не підтримає санкції ЄС проти Росії у сфері енергетики, а також виступає проти безпольотної зони над Україною та миротворчої місії.

Раніше прем’єр-міністр Віктор Орбан теж говорив, що Угорщина виступає проти заборони імпорту російських енергоносіїв.

Крім того, Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: