Прем'єр Угорщини виступив проти заборони енергоносіїв з РФ

Читать на русском
Угорська економіка просто не зможе функціонувати без російської нафти та газу, зазначив прем'єр-міністр країни.
Reuters

Хоча Угорщина засуджує напад Росії на Україну, вона не підтримує нові санкції, що включатимуть заборону на імпорт російських енергоносіїв.

Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив після двосторонніх переговорів у Лондоні з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Хоча ми засуджуємо збройний наступ Росії і також засуджуємо війну, ми не дозволимо, щоб угорські сім'ї платили ціну війни; тому санкції не повинні поширюватися на райони нафти і газу», - стверджує Орбан.

Згідно з його словами, поширення санкцій на російський енергетичний сектор буде «непропорційно великим тягарем» для Угорщини, адже «більшість імпорту нафти та природного газу Угорщиною надходить з Росії, а 90% угорських сімей опалюють свої будинки газом», сказав Орбан, підкресливши, що угорська економіка «просто не може функціонувати» без російської нафти та газу.

Варто зазначити, що зустріч із лідером британського уряду провели всі голови урядів країн Вишеградської четвірки: Чехія, Словаччина, Угорщина та Польща.

Нагадаємо, що Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територію.

Раніше ми повідомляли, що Угорщина підтримує початок переговорів з Україною щодо членства у Європейському Союзі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: