Угорщина виступила проти санкцій ЄС щодо газу та закритого неба України

Читать на русском
Щодо безпольотної зони Сійярто також висловився проти, оскільки, за його словами, це призведе до бойових дій у повітрі.
фото: zn.ua

Угорщина не підтримає санкції ЄС проти рф у сфері енергетики, а також виступає проти безпольотної зони над Україною та миротворчої місії, на якый наполягає Польща.

Про це повідомляє угорське видання Portfolio, з посиланням на заяву голови МЗС Угорщини Петера Сійярто у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

Як зазначає Сійярто, європейська єдність неможлива у питанні ймовірних санкцій ЄС, які можуть призвести до обмеження або припинення постачання енергоресурсів з Росії.

«Ми не підтримаємо санкції, які загрожують безпеці енергопостачання Угорщини. Ми вступили в новий вимір щодо ризиків війни, тому відтепер ми маємо діяти ще жорсткіше та ще чіткіше, щоб гарантувати наші національні інтереси, тобто мир та безпеку в Угорщині», - сказав міністр.

Росія під забороною. Колонка Леоніда ШвецяПутінська Росія немає права на існування. Карфаген має бути зруйнований. І ця думка перестає бути одкровенням, стає банальною та визначає дії мільйонів людей у всьому світі.

Він також уточнив, що запровадження санкцій не лише на постачання природного газу, а й на нафту стане «червоною лінією» для Угорщини. Він пояснив, що для того, щоб замінити їх іншим джерелом, необхідно вказати, де і яким шляхом його можна отримати, а у випадку із сирою нафтою переробка залежить від джерела. За його словами, трансформація технології переробки триватиме 2-4 роки.

Щодо безпольотної зони Сійярто також висловився проти, оскільки, за його словами, це призведе до бойових дій у повітрі.

«А створення миротворчої місії в Україні, яке також пропонується, несе у собі ризик сухопутної війни. Нам потрібно чітко говорити про ці питання. Це новий військовий ризик», - сказав міністр, додавши, що позиція угорського уряду зрозуміла, Угорщина хоче залишитися осторонь війни.

Сійярто зазначив, що наполягає на цій позиції в НАТО і виступатиме проти цих пропозицій.

Міністр заявив, що Угорщина не блокуватиме постачання зброї в Україну державами-членами ЄС, але також заявив, що Угорщина не постачатиме зброю і не допустить передачу летальної зброї транзитом через свою країну.

Водночас, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Обран у понеділок заявив, що саміти НАТО та ЄС наступного тижня у Брюсселі будуть важкими, бо «на столі НАТО лежать небезпечні пропозиції», такі як створення безпольотної зони над Україною.

Нагадаємо, Орбан також заявив, що санкції ЄС не можуть бути поширені на імпорт російського газу та нафти, оскільки це буде «неспроможний, майже нестерпно важкий тягар» для Угорщини та деяких інших країн ЄС.

Окрім цього, Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територію.

Раніше ми повідомляли, що Угорщина підтримує початок переговорів з Україною щодо членства у Європейському Союзі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: