Проросійський Орбан проти об'єднаної опозиції: в Угорщині проходять парламентські вибори

Читать на русском
Для протистояння Орбану шість опозиційних партій об'єдналися в союз, який очолив 49-річний консерватор Петер Маркі-Зай.
Reuters

В Угорщині в неділю, 3 квітня, проходять парламентські вибори, за підсумками яких прем'єр-міністр Віктор Орбан сподівається продовжити своє 12-річне правління, але на нинішніх виборах опозиційні сили як ніколи близько підібралися до рейтингів чинного прем'єра.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що згідно з передвиборчими опитуваннями, опозиційний альянс з шести партій знаходиться в межах досяжності від правлячого «Фідес» - 36% проти 39%. Водночас п'ята частина виборців не визначилася, за кого голосувати.

Угорщина підтримує заявку України на членство в ЄС – СійяртоУгорщина підтримує початок переговорів з Україною щодо членства у Європейському Союзі, заявив глава МЗС.

Для протистояння Орбану шість опозиційних партій об'єдналися в союз, який очолив 49-річний консерватор Петер Маркі-Зай. Він представив вибори як вибір угорців між Сходом та Заходом.

Згідно з його словами, Орбан розгорнув Угорщину в бік росії, підірвавши демократичні права і віддаливши країну від Європейського союзу.

«Угорський Путін чи Європа?», — говорили білборди опозиції, демонструючи фотографію президента росії з Орбаном.

Водночас, напередодні виборів Орбан намагався показати себе захисником інтересів, відкидаючи санкції ЄС щодо російської нафти і газу, а також звинувачуючи опозицію в спробі втягнути Угорщину у війну росії проти України.

«Ліві підписали пакт з українцями. Якщо вони виграють, почнуться постачання зброї (в Україну), вони закриють газові крани та розвалять економіку», — написав Орбан на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 1 квітня.

Нагадаємо, що Угорщина виступила проти санкцій ЄС щодо газу та закритого неба України. При цьому, у МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росії.

Раніше Орбан виступив проти заборони енергоносіїв з рф. Окрім цього, Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територію.

Згодом Україна відреагувала на відмову Угорщини щодо закупівель газу та нафти у рф.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: