Зеленський розповів про відновлення економіки в Україні: «Це також фронт»

Читать на русском
Відновлення залежить не тільки від чиновників і центральної влади, а також залежить від усіх керівників на місцевому рівні, від політичної та бізнес-спільнот.
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що українці разом повинні зробити все, щоб відновити економіку країни і реанімувати малий і середній бізнеси на всій території України, де це безпечно.

Про це український лідер заявив у своєму традиційному відеозверненні.

«Економіка - це також фронт, на якому ми боремося за нашу свободу, за нашу державу і за наших людей, тому потрібно шукати шляхи, щоб постійно адаптуватися до наявних обставин. Зараз потрібно бути максимально креативним і сміливим у вирішенні економічних питань», - заявив голова нашої держави.

В Офісі президента розповіли, скільки грошей Україна може отримати на відновлення після війниУ суму контрибуцій і репарацій в обов'язковому порядку повинні увійти активи російського центробанку на суму 300 млрд доларів

Згідно з його словами, це залежить не тільки від чиновників і центральної влади, а також залежить від усіх керівників на місцевому рівні, від політичної та бізнес-спільнот.

«Ми повинні всі разом знайти необхідні ідеї, необхідні рішення, щоб економіка країни стабілізувалася. Якщо потрібно переміщати підприємства з певних районів, то повинні це робити. Якщо потрібно оновлювати законодавство і давати бізнесу більший простір для розвитку, депутати повинні швидко це зробити», - додав президент.

При цьому, Зеленський також зазначив, що якщо необхідно створювати спеціальні умови для повернення людей, і це дозволяє ситуація з безпекою, то кожен керівник повинен зробити максимально все, щоб повернути людей на безпечні території.

Раніше Зеленський зазначив, що після звірств російських окупантів у Бучі та інших населених пунктах Київської області санкції проти росії мають бути повністю співмірні цим звірствам.

Окрім цього, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, скільки день війни коштує українському бюджету.

Нагадаємо, що в Євросоюзі анонсували масштабні інвестиції, щоб поновити економіку та інфраструктуру України після війни.

Також нагадаємо, що з початку війни в Україні подорожчали практично всі харчі, зокрема хліб, гречка, олія та макаронні вироби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: