Для відновлення України надійдуть масштабні інвестиції – голова Євроради

Читать на русском
В ЄС анонсували масштабні інвестиції, щоб поновити економіку та інфраструктуру України після війни.
скрін з відео

В ЄС пообіцяли продовжувати надавати підтримку Україні, яка бореться із російською агресією. Для відновлення України після війни буде спрямовано масштабні інвестиції.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, виступаючи в середу, 6 квітня, у Європейському парламенті.

В Офісі президента розповіли, скільки грошей Україна може отримати на відновлення після війниУ суму контрибуцій і репарацій в обов'язковому порядку повинні увійти активи російського центробанку на суму 300 млрд доларів

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну політично, фінансово, гуманітарно. Ми домовилися створити для України трастовий фонд. У короткій перспективі це допоможе підтримати Україну, а у довгостроковій – надасть масштабні інвестиції, щоб відновити економіку та інфраструктуру», - сказав він.

Президент Європейської ради також запевнив, що підтримка ЄС для України – «як скеля».

«Ми єдині, як ніколи. Єдині в санкціях для росії, єдині в тому, щоби застосувати тиск на Кремль, єдині в підтримці України так, як ми можемо. Нам відомо, що ми разом із США, Канадою, Японією, Австралією, Республікою Корея, Великою Британією та багатьма іншими країнами навколо світу – ми готові нести тяжкість санкцій. І, що найважливіше, єдність, наша єдність Європейського союзу, наша відданість – це наш головний цінний внесок, щоб покласти край війні та зупинити жорстокість та допомогти відновити Україну», - додав Мішель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для відновлення України створено трастовий фонд. Мер Маріуполя підрахував вартість відновлення міста, який знищено майже повністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: