Шмигаль розповів, скільки день війни коштує українському бюджету

Читать на русском
Один день війни коштує українському держбюджету 2 млрд гривень. Втрати інфраструктури становлять близько 4,25 млрд доларів на день.
kmu.gov.ua

Втрати державного бюджету України через війну з росією складають близько 2 млрд гривень на день.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю НВ.

В Офісі президента розповіли, скільки грошей Україна може отримати на відновлення після війниУ суму контрибуцій і репарацій в обов'язковому порядку повинні увійти активи російського центробанку на суму 300 млрд доларів

«У країні бойові дії, втрати щодня змінюються, остаточні розрахунки будуть після. Зараз якщо говорити про розрахунки Мінфіну щодо втрат бюджету, то втрати України становлять близько 2 млрд грн на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо становили 119 млрд доларів. Тобто 4,25 млрд доларів на день. Якщо додати сюди військові втрати та збільшені військові та соціальні витрати, програми підтримки, втрати економіки та підприємств, тоді говоримо про 565 млрд доларів», – повідомив Шмигаль.

Але прем'єр вважає, що відновлюватись Україна буде з такою самою швидкістю: за рахунок заморожених коштів росії, російського майна та допомоги західних партнерів.

«Ми вже отримали понад 3 млрд доларів. Це перший крок, щоб наповнювати бюджет, виконувати наші зобов'язання. Поки що ми говоримо про щоденні витрати, які має нести держава на оборону, на виконання своїх соціальних зобов'язань, на забезпечення країни харчуванням. Решта, звичайно, буде після завершення війни, — це вже наступний крок. Але вже сьогодні ми готуємося до нього разом із нашими партнерами», – додав глава уряду.

Нагадаємо, за даними Міністерства фінансів, на місяць військових дій Україна витрачає приблизно 10 мільярдів доларів.

За підрахунками військового експерта, один місяць бойових дій в Україні коштує росії 623 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: