Зеленський повідомив, що ембарго на російську нафту введуть, але питання зовсім у іншому

Читать на русском
Президент України підкреслив, що ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосовано.
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що нового пакету санкцій проти країни-агресора недостатньо для припинення війни в Україні. Він закликає до якнайшвидшого введення ембарго на експорт російської нафти.

Про це український лідер заявив у своєму відеозверненні.

«Сьогодні західні держави оголосили про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Блокуються новітні інвестиції в Росію, використовуються системні обмеження проти декількох великих банків, додаються також і персональні санкції. Цей пакет виглядає ефектно. Але його навряд чи можна назвати порівнянним тому злу, яке світ побачив у Бучі, Маріуполі, Харкові, в спробі Росії почати новий глобальний кривавий наступ на Донбасі», - заявив Зеленський.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Він також зазначив, що Україна продовжує наполягати на повному блокуванні всієї російської банківської системи від міжнародних фінансів. Також продовжимо наполягати на відмові цивілізованого світу від російської нафти. Саме нафтовий експорт - одна з основ російської агресивності і одна з основ того, що керівництво країни-агресора може дозволити собі ставитися несерйозно до переговорів про припинення війни і про звільнення українських територій.

Президент України підкреслив, що ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосовано. Питання тільки в тому, скільки ще українців і українок російські військові встигнуть вбити за цей час.

«Якщо не буде дійсно болючого пакету санкцій проти Росії і якщо не буде реально необхідного нам постачання зброєю, щодо якого ми зверталися багато разів, то це буде розглядатися Росією як дозвіл йти далі, наступати, почати нову криваву хвилю в Донбасі», - додав український лідер.

Нагадаємо, що у середу, 6 квітня, послам ЄС не вдалося затвердити п'ятий пакет санкцій проти рф.

Раніше Зеленський закликав громадян країни-агресора вимагати від своєї влади припинення війни проти України, оскільки звірства путінської армії в Україні відбивається і на ставленні до росіян у всьому світі.

Також нагадаємо, що Зеленський розповів, які країни готові обговорювати гарантії безпеки України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: