Війна в Україні: у Держпродспоживслужбі розповіли, як за місяць зросли ціни на харчі

Читать на русском
З початку війни в Україні подорожчали практично всі харчі, зокрема хліб, гречка, олія та макаронні вироби.
Слово і діло

В Україні від початку повномасштабної війни зросли ціни практично на всі продовольчі товари.

Про це заявили у Держпродспоживслужбі.

Україна закуповуватиме продукти та безкоштовно роздаватиме людям – ШмигальДержава напряму закуповуватиме в українських виробників ключові соціальні продукти та безкоштовно роздаватиме людям у містах на лінії бойових дій.

Так, станом на 4 квітня порівняно з 23 лютого вартість пшеничного хліба зросла на 28,5%, хліба житньо-пшеничного – на 12,5%, гречаної крупи – на 25,5%, макаронних виробів – на 24,5% , соняшникової олії – на 11,9%, ріпчастої цибулі – на 27,2%.

У відомстві розповіли, що більшість повідомлень стосувалася зростання цін на продукти, товари першої потреби, пальне, продаж алкоголю, відсутність розрахунку безготівковими коштами.

«За результатами проведеної роботи було знижено ціни на економічно обґрунтований рівень, виставлено цінники на товари, відновлювалася робота терміналів, алкоголь знімався з реалізації», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, зараз військовим адміністраціям та поліції дозволено контролювати ціни на соціально значущі продукти, ліки та пальне.

З 23 березня в Україні запроваджено щоденний моніторинг цін, які суб'єкти господарювання встановлюють на певні соціально значущі товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: