Санкції проти росії повинні бути співмірні її звірствам – Зеленський

Читать на русском
В іншому випадку до багатьох політиків західних держав можуть з'явитися дуже цікаві питання
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Після звірств російських окупантів у Бучі та інших населених пунктах Київської області санкції проти росії мають бути повністю співмірні цим звірствам.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Арестович опублікував список «військових частин» росії, причетних до злочинів на КиївщиніУ злочинах на території Київської області брали участь російські мотострілки, десантники, морські піхотинці, танкісти та карателі-росгвардійці

«Готуємо новий пакет санкцій проти росії за все, що вона наробила проти наших громадян. Зараз принциповий момент для західних лідерів і це стосується не того, як наші люди оцінять нові санкції та що про них скажу я. це стосується того, як рішення про санкції буде оцінено в самих західних суспільствах. Після того, що світ побачив у Бучі, санкції проти росії повинні бути співмірні тяжкості військових злочинів окупантів. Якщо після цього російські банки зможуть ще функціонувати, як зазвичай, якщо після цього транзит товарів до росії буде продовжуватися, як зазвичай, якщо після цього країни Євросоюзу будуть платити росії за енергоносії, як зазвичай, то політична доля деяких лідерів буде розвиватися вже не як зазвичай. Раджу всім зараз відчути, що момент дійсно принциповий» - сказав він.

Нагадаємо, Київську область, а разом з нею Бучу, Ірпінь і Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна і весь світ дізналися про шокуючі події в Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, вбивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що в місті в братських могилах поховані 280 осіб.

Британія закликала розслідувати військові злочини росії в Київській області. А Польща для розслідування вбивств у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: