Звернення Зеленського: український президент вкотре звернувся до росіян

Читать на русском
Трагічні кадри з територій, які постраждали від російського вторгнення, мають стати останнім агрументом для кожного росіянина, заявив український лідер.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський закликав громадян країни-агресора вимагати від своєї влади припинення війни проти України, оскільки звірства путінської армії в Україні відбивається і на ставленні до росіян у всьому світі.

Про це український лідер заявив у своєму відеозверненні.

«Після того, що світ побачив у Бучі, коли російські війська звідти вийшли, тепер ставлення до все в Росії буде простим - або підтримуєш пошуки миру, або підтримуєш нічим не виправдані масові вбивства», - сказав президент України.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

При цьому, він заявив, що трагічні кадри з територій, які постраждали від російського вторгнення, мають стати останнім агрументом для кожного росіянина.

«Вбиті українці та українки в Бучі, Ірпені, інших містах, в які заходили російські війська - це останній аргумент для кожного громадянина РФ. Щоб визначитися кінець кінцем - за війну ви чи за мир. Якщо за війну, то ви назавжди будете ізгоями, і в кінці втратите все. А якщо за мир, якщо у вас є хоч трохи сорому за те, що роблять російські війська в Україні, то для таких громадян Росії зараз ключовий момент - потрібно вимагати припинення війни. Краще зараз, вимагаючи миру, краще щось втратити, якось зіткнутися з російською репресивною машиною, ніж якщо вас до кінця життя будуть прирівнювати до нацистів», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Київську область, а разом з нею Бучу, Ірпінь і Гостомель, звільнили від російських окупантів 2 квітня. Після цього Україна і весь світ дізналися про шокуючі події в Бучі – окупанти катували та розстрілювали людей, ґвалтували жінок, вбивали дітей. Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що в місті в братських могилах поховані 280 осіб.

Британія закликала розслідувати військові злочини росії в Київській області. Польща приєдналася до розслідування вбивств у Бучі.

Раніше Зеленський зазначив, що після звірств російських окупантів у Бучі та інших населених пунктах Київської області санкції проти росії мають бути повністю співмірні цим звірствам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: