Суд відмовився зняти арешт з капіталу фірми Януковича-молодшого

Читать на русском
У 2014 році слідчий суддя Печерського районного суду Києва на прохання слідчого групи слідчих Генеральної прокуратури арештував 100% статутного капіталу фірми Олександра Януковича.
Фото: dw.com

Київський апеляційний суд сьогодні, 22 лютого, відмовився скасувати арешт корпоративних прав компанії Мако Актив (однієї з компаній Олександра Януковича), який було накладено у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба КАС.

Зазначається, що 21 серпня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва на прохання слідчого групи слідчих Генеральної прокуратури арештував 100% статутного капіталу Мако Актив в розмірі 270 млн грн у кримінальному провадженні, що стосувалось ухилення від сплати податків.

Рішення було ухвалено без повідомлення підозрюваного та його захисника. Адвокат Януковича-молодшого отримав копію судової ухвали рік тому, у лютому 2021 році, після чого подав апеляційну скаргу.

Водночас, Київський апеляційний суд спочатку спробував її завернути через порушення строків давності, але на вимогу Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду все-таки розглянув.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

Згідно з результатом апеляційного розгляду ухвалу Печерського районного суду залишили без змін, апеляційну скаргу представника скаржника – без задоволення.

Зазначимо, що син експрезидента України перебуває у розшуку. Він підозрюється, зокрема, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У минулому році, стало відомо, що ВАКС заочно заарештував сина Януковича.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучі у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Також нагадаємо, що ВАКС заочно заарештував експрезидента Януковича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: