Привласнення Межигір'я: САП оскаржить відмову в заочному арешті Януковича

Читать на русском
Прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку.

У понеділок, 26 жовтня 2020 року, слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, яке було скероване до суду ще у червні поточного року, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому очільнику держави Віктору Януковичу (2010– 2014 роки), підозрюваному у незаконному заволодінні державною резиденцією Межигір'я.

Прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку, пише пресслужба відомства.

Про розгляд апеляційної скарги буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відмовився заочно взяти під варту колишнього президента України Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у привласненні Межигір'я.

Як відомо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу.

Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту президента-втікача.

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру третьому президенту Віктору Ющенку в рамках розслідування справи щодо виведення резиденції «Межигір'я» із державної власності у 2007 році.

Як зазначається, у підозрі йдеться про те, що Ющенко, діючи за попередньою змовою з групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволодів державним майном урочища «Межигір’я» вартістю 540 млн грн. По цій справі ГПУ оголосила про підозру ще 5 особам.

У межах цієї справи ГПУ намагалася заарештувати його майно, але Печерський суд відмовив. Пізніше Генпрокуратура програла й апеляцію на це рішення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: