ОАСК відкрив провадження за позовом Януковича до Верховної ради

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича, який оскаржив ухвалу Верховної ради за 2014 рік про її самоусунення.
Фото з відкритих джерел

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича, який оскаржив ухвалу Верховної ради за 2014 рік про її самоусунення.

Про це повідомила представниця парламенту у Конституційному суді Ольга Совгиря у своєму Telegram.

«Окружний адміністративний суд м. Києва відкрив провадження за позовом Януковича В.Ф. до Верховної Ради України у спорі щодо визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень Президента України», – йдеться в повідомленні.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Відомо, що суд призначений на 16 лютого 2022 року.

В позові Янукович просить «встановити відсутність у Верховної Ради компетенції (повноважень) на прийняття актів про самоусунення Президента України».

Зауважимо, що в ухвалі суду вказано, що адресою для листування із позивачем є місто Ростов-на-Дону, що в Росії.

Нагадаємо, прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ ухвалили рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у справі про заволодіння резиденцією «Міжгір'я».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: