Справу про держзраду та скаргу Януковича на вирок повернули до суду першої інстанції

Читать на русском
Сьогодні Київський апеляційний суд повернув кримінальне провадження разом із апеляційною скаргою колишнього президента Віктора Януковича на вирок у справі про держзраду до Оболонського районного суду міста Києва.
фото REUTERS

Сьогодні Київський апеляційний суд повернув кримінальне провадження разом із апеляційною скаргою колишнього президента Віктора Януковича на вирок у справі про держзраду до Оболонського районного суду міста Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

«Постановою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 5 січня 2022 року кримінальне провадження разом із апеляційною скаргою Януковича на вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року повернуто до Оболонського районного суду міста Києва для виконання вимог. ч. 3 ст. 400 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Частина 3 ст. 400 КПК (наслідки подання апеляційної скарги) передбачає, що якщо апеляційна скарга подана обвинуваченим, щодо якого судом винесено вирок за результатами спеціального судового провадження, суд поновлює строк на апеляційне оскарження за умови надання обвинуваченим підтвердження наявності поважних причин та скеровує апеляційну скаргу разом із матеріалами кримінального провадження до суду апеляційної інстанції.

Раніше ми писали про те, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича, який оскаржив ухвалу Верховної ради за 2014 рік про її самоусунення.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та допомогу у веденні агресивної війни.

Згідно з вироком суду, термін відбування покарання Януковичу відраховуватиметься з моменту його затримання. Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі про держзраду.

2 жовтня минулого року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

8 вересня 2021 року адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив, що Янукович сам подав апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції у справі про держзраду, а саме – до Оболонського райсуду Києва.

Водночас, на початку грудня 2021 року Верховний Суд у рамках розгляду касаційних скарг захисту експрезидента Віктора Януковича на рішення судів двох інстанцій у справі про держзраду залишив рішення цих двох судів без змін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: