Януковичу повідомили про нову підозру: готується звернення до суду

Читать на русском
Колишньому президентові України Віктору Януковичу оголосили підозру у підбурюванні військовослужбовців президентської охорони до дезертирства.
Фото: Володимир Гердо / ТАСС

Колишньому президенту України Віктору Януковичу оголосили підозру у підбурюванні військовослужбовців президентської охорони до дезертирства.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у середу, 9 лютого.

Янукович подав до ОАСК ще один позов до Верховної радиКолишній президент Віктор Янукович подав до Окружного адміністративного суду Києва новий позов до Ради.

«Слідчі Державного бюро розслідування за погодженням з прокурором Офісу Генпрокурора повідомили колишньому президентові України Віктору Януковичу нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 408 ККУ)», - сказано.

За даними слідства, 24 лютого 2014 року Янукович, ховаючись від кримінальної відповідальності за злочини щодо учасників Майдану, схилив заступник начальника УДО - начальника Служби безпеки президента України до дезертирства.

«Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Водночас, підозрюваний виїхав за межі України до РФ», - йдеться у повідомленні.

У ДБР додали, що найближчим часом буде ухвалено рішення про звернення до суду з клопотанням про обрання Януковичу заочного запобіжного заходу у цій справі.

Нагадаємо, ДБР викликало Януковича на допит на 9 лютого.

При цьому сам Янукович уже подав до ОАСК два позови до Верховної ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: