В апараті РНБО не отримували жодних документів щодо позову Януковича – Данилов

Читать на русском
Данилов також додав, що реагувати на цей позов РНБО буде у випадку, якщо суд визнає нібито незаконність дій Верховної Ради
Олексій ДаниловВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони України не розглядала питання про позов колишнього президента України Віктора Януковича до Верховної Ради, оскільки жодних документів про цей позов апарат РНБО до початку засідання не отримав.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу за підсумками засідання 30 грудня.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

«Ми дуже багато розглядаємо питань на засіданнях РНБО. І хочу сказати, що ми розглядаємо тільки ті питання, які нам відповідним чином, з відповідними супровідними документами потрапляють в апарат РНБО. І там ми з ними починаємо первинну роботу і відпрацьовуємо всі ці речі. Зараз таких документів, про які ви говорите, в апараті РНБО не існує, тому я нічого з цього приводу сказати не можу... І які це будуть рішення, я вам сказати не можу. Якщо вони будуть - тоді ми зможемо далі продовжувати цю дискусію і говорити про це, якщо це буде відбуватися за фактом» - сказав він.

Данилов також додав, що реагувати на цей позов РНБО буде у разі, якщо суд визнає нібито незаконність дій Верховної Ради, яка винесла постанову щодо самоусунення Януковича.

«Якщо що-небудь трапиться - ми будемо звертати на це увагу» - пообіцяв він.

Нагадаємо, що 30 грудня 2021 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича, який оскаржив постанову Верховної Ради за 2014 рік щодо його самоусунення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: