Досудове розслідування справи Януковича про «Межигір'я» завершено

Читать на русском
Справа Януковича та його сина. Завершено досудове розслідування та відкрито матеріали у справі про заволодіння резиденцією Межигір'я.
Віктор Януковичnews-cloud.net

Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ ухвалили рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у справі про заволодіння резиденцією «Міжгір'я».

Про це повідомила пресслужба САП у середу, 29 грудня.

ВАКС поновив розслідування справи Януковича про Межигір'яАнтикорупційний суд розглянув і задовольнив скарги захисників підозрюваних на постанову НАБУ про зупинення досудового розслідування.

«Під час досудового розслідування встановлено, що у 2002-2013 роках колишній президент (Віктор Янукович - ред.) спільно зі своїм сином, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів земельною ділянкою на території Вишгородського району та комплексом споруд, розташованих на цій ділянці, а саме комплексом відпочинку «Пуща-Водиця»» урочище «Міжгір'я» та будинком №123-а на вул. Межигірській у с.Нові Петрівці. Збитки, завдані державі, перевищують 540 млн гривень», - сказано в повідомленні.

Події колишнього президента кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 КК України, його сина – за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучі у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

У серпні 2021 року антикорупційний суд надав НАБУ і САП дозвіл на заочне розслідування стосовно Януковича та його сина. Також вже 7 жовтня ВАКС заочно заарештував президента-втікача, а 13 жовтня – його сина Олександра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: