ВАКС заочно заарештував сина Януковича

Читать на русском
У середу, 13 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід синові експрезидента України Віктора Януковича Олександру у справі про резиденцію Межигір'я. Його заочно заарештували.

У середу, 13 жовтня, ВАКС обрав запобіжний захід синові експрезидента України Віктора Януковича Олександру у справі про резиденцію Межигір'я. Його заочно заарештували.

Про це повідомляє САП.

ВАКС 13 жовтня задовольнив клопотання детективів НАБУ, узгоджене з прокурором САП і обрав Олександру Януковичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У САП нагадали, що син президента-втікача разом із батьком підозрюється в незаконному використанні комплексом споруд державної резиденції Межигір'я на території Вишгородського району. Збиток, який вони завдали державі, оцінюється в суму понад 500 млн гривень.

Раніше повідомлялося про те, що Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього президента Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я».

Як відомо, до цього слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у заочному арешті Януковича. У суді пояснили, що президент-втікач набув статусу підозрюваного. Також там встановили, що Януковича оголосили в міжнародний розшук, однак детектив не вніс ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і тому в заочному арешті відмовили. Тому прокурор САП і подав апеляційну скаргу. Однак йому відмовили.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучі у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: