Бойовики планують примусову евакуацію людей з окупованого Донецька – Залужний

Читать на русском
ЗСУ не планують жодних наступальних дій на Донбасі. ЗСУ діють в оборонних цілях і виключно ведуть вогонь у відповідь на обстріли бойовиків.
Валерій ЗалужнийYouTube

Оскільки пропагандою Росії та підконтрольними бойовикам ОРДЛО проросійськими інформаційними ресурсами поширюється інформація про те, що деякі населені пункти в Донецькій області будуть евакуйовані, Збройні Сили України ще раз заявляють, що ніяких наступальних операцій в зоні ООС не планується.

Про це йдеться в офіційній заяві командувача ЗСУ Валерія Залужного в Facebook.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«За інформацією, що надходить з ОРДО, в деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується Евакуація місцевого населення у зв'язку з можливим загостренням. Офіційно повідомляємо: Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і норм міжнародного гуманітарного права, не планують ніяких наступальних операцій або обстрілів мирних жителів» - повідомив він.

Залужний додав, що ЗСУ діють в оборонних цілях і виключно ведуть вогонь у відповідь на обстріли бойовиків. Всю відповідальність за ситуацію в ОРДЛО несе Росія, як держава-окупант, а будь-яке пошкодження інфраструктури - це російська провокація, про що українська сторона постійно інформує міжнародне співтовариство.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Станом на 19 годину поточної доби з боку російських окупаційних військ зафіксовано 47 порушень режиму припинення вогню, 38 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Противник здійснив прицільні обстріли об'єктів соціальної інфраструктури, поранення отримали двоє цивільних осіб. При цьому, використовуючи дезінформацію і пропаганду, російські окупаційні адміністрації звинувачують в обстрілі мирних жителів Збройні Сили України... Українська делегація в Тристоронній контактній групі звернулася до координатора ТКГ від ОБСЄ щодо невідкладного скликання позачергового засідання робочої групи з питань безпеки, а після цього – засідання ТКГ з питань порушень режиму припинення вогню, які відбувалися протягом 17 лютого» - написав він.

Раніше ми писали про те, що вранці в четвер, 17 лютого, бойовики обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів потрапив в дитячий сад. Увечері того ж дня бойовики знову відкрили по населеному пункту вогонь, згорів житловий будинок.

Також з початку поточної доби четверга, 17 лютого, українська сторона зафіксувала вже 47 обстрілів. Бойові дії активізувалися в Донецькій і Луганській областях. Поранені двоє військових ЗСУ і кілька цивільних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: