Обстріли на Донбасі: у РФ заявили про українські «провокації»

Читать на русском
Кремль звинуватив Київ у провокаціях на Донбасі. Обстріли посилилися сьогодні, 17 лютого. Вже зафіксовано 29 порушень режиму припинення вогню.
Фото - aif.ru

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив «про посилення провокаційних дій» України вздовж лінії розмежування на Донеччині за останню добу.

За його словами, Кремль знайомиться з матеріалами ЗМІ, пише ТАРС.

Різке загострення на Донбасі: з початку доби бойовики відкривали вогонь майже 30 разів, є пораненіУ зоні ООС на Донбасі 17 лютого різко погіршилася ситуація. Бойовики обстріляли Станицю Луганську, снаряд потрапив у дитсадок. Також була атака на інші населені пункти. Поранений український військовий та двоє цивільних.

«Ми чуємо протягом останньої доби повідомлення про те, що, мовляв, Росія зберігає величезний ударний потенціал на кордоні, але йдеться про нашу власну територію. Але ніхто, жоден західний представник не говорить про величезний ударний потенціал українських збройних сил на лінії розмежування. А разом із провокаційними діями, які лише посилилися в останню добу або кілька діб, це дуже і дуже небезпечна ситуація», - заявив Пєсков.

Нагадаємо, у зоні ООС на Донбасі у четвер, 17 лютого, різко погіршилася ситуація. Бойовики посилили обстріл із забороненого озброєння. Вже зафіксовано 29 порушень режиму припинення вогню.

Відомо, що поранено одного бійця ООС та двох цивільних.

Раніше депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Л/ДНР».

В Офісі президента України заклик Держдуми Росії до Путіна назвали «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: