СБУ відкрила справу через обстріл дитсадка та школи на Донбасі

Читать на русском
Служба безпеки України відкрила справу через обстріл дитсадка та школи на Донбасі. З початку доби у зоні ООС зафіксовано 29 порушень режиму припинення вогню.
Фото СБУ.

Служба безпеки України відкрила справу через обстріл дитсадка та школи на Донбасі.

«Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактами вчинення бойовиками обстрілів селищ Станиця Луганська та Врубівка з використанням озброєння, забороненого Мінськими угодами», - інформує пресслужба.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську: снаряд потрапив у дитсадок, є постраждаліВранці у четвер, 17 лютого, бойовики обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів влучив у дитсадок

У Станиці Луганській обстріл тривав близько 40 хвилин. За попередніми даними, ворог використав боєприпаси калібру 120 та 152 мм.

У Врубівці обстрілом пошкоджено будівлю місцевої школи. Також через попадання снарядів у газогін без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках та 96 приватних осель.

Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ продовжує невідкладні слідчі дії у межах кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у зоні ООС на Донбасі у четвер, 17 лютого, різко погіршилася ситуація. Бойовики посилили обстріл із забороненого озброєння. Вже зафіксовано 29 порушень режиму припинення вогню.

Відомо, що поранено одного бійця ООС та двох цивільних.

У ЄС відреагували на обстріли Станиці Луганської.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: