Україна екстрено скликає засідання ТКГ через ескалацію на Донбасі

Читать на русском
Загострення ситуації у зоні ООС на Донбасі 17 лютого. Україна скликає термінове засідання ТКГ.
facebook.com/UkrdelegationTCG

Українська делегація звернулася до Представника ОБСЄ у ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТК через загострення ситуації на Донбасі.

Про це ТКГ повідомила у своєму Telegram 17 лютого.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

«Українська делегація звернулася до Представника ОБСЄ у ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ», - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що саме для того, щоб провокації з боку бойовиків не могли стати приводом для ексалації, українська делегація до ТКГ пропонує залучення представників країн нормандського формату до участі у всіх механізмах, які здійснюють моніторинг та верифікацію дотримання режиму припинення вогню.

«Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі «для припинення порушень та відновлення режиму тиші, адже лише за умови сталого припинення вогню можливий подальший рух із гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі», - додали у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні на Донеччині різко загострилася ситуація. Бойовики відкривали вогонь вже понад 30 разів, поранено двох бійців ООС.

Тим часом у НАТО побоюються, що Росія шукає привід для нападу на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: