Підготовки до вторгнення немає, є масовані провокації – Данілов

Читать на русском
Данілов зазначив, що Україна бачить тільки масовані провокації, в тому числі на Донбасі, а це вже справа звична
Олексій ДаніловПраво на владу

Рада національної безпеки не бачить підготовки Росії до вторгнення на територію України. Однак видно масовані провокації, зокрема, загострення на Донбасі.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Право на владу».

«Якщо мова йде про повномасштабну операцію щодо нашої країни, ми такого не бачимо. Ми на сьогодні бачимо провокації з боку РФ. Ми їх бачимо постійно» - сказав він.

Данілов також підкреслив, що обстріл Станиці Луганської 17 лютого з боку проросійських бойовиків - це зухвала і нахабна провокація.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Сьогодні це вже було зухвало, сьогодні це була масована провокація. Мета - щоб ми почали військовим шляхом потужно відповідати, щоб нас звинуватити в тому, що нібито ми причетні до того, що сьогодні вони б хотіли, щоб розгорнулося на нашій території. Ми, як нам би того не хотілося, були стриманими та в жодному разі не велися на провокації» - додав він.

Раніше ми писали про те, що вранці в четвер, 17 лютого, бойовики обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Один зі снарядів . Увечері того ж дня бойовики знову відкрили по населеному пункту вогонь, згорів житловий будинок.

Також з початку поточної доби четверга, 17 лютого, українська сторона зафіксувала вже 47 обстрілів. Бойові дії активізувалися в Донецькій і Луганській областях. Поранені двоє військових ЗСУ і кілька цивільних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: