Ситуація на кордонах України: у РФ повідомили, скільки часу потрібно для відведення військ

Читать на русском
Відведення має початися також після завершення навчань в Білорусі. За словами посла РФ, вони мають завершитися до 20 лютого.
фото - ЕРА

Російський посол в Ірландії Юрій Філатов заявив, що збройні сили РФ на заході країни повернуться на свої звичайні позиції протягом трьох-чотирьох тижнів. Відведення військ має початися також після завершення навчань в Білорусі.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, за словами посла РФ, навчання мають завершитися до 20 лютого.

«Що я можу сказати, можливо, протягом трьох-чотирьох тижнів конфігурація сил в західному регіоні Росії повернеться до свого звичайного стандартного положення. Ми проводимо планові навчання за участю білоруських збройних сил. Вони завершаться до 20 лютого, і ці війська будуть виведені. Ви можете перевірити це на наступному тижні», - сказав Філатов.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

Нагадаємо, що 15 лютого в Міноборони РФ оголосили про повернення на бази військових Західного та Південного округів. 16 лютого в Росії заявили, що відвели частину військ із окупованого Криму.

Раніше ми писали, що американська розвідка не може підтвердити відведення військ Росії від українського кордону, про що офіційно заявили в Міноборони РФ.

Також нагадаємо, що останній звіт української розвідки, зібраний у середу, 16 лютого, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: