Війна на Донбасі: доба минула без обстрілів, окупанти порушили лінії відведення

Читать на русском
На сході України протягом доби, 15 січня, дотримувалася тиша. Обстріли з боку окупантів не зафіксовані.
фото УНІАН

Протягом минулої доби, 15 січня, на Донбасі порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не було зафіксовано.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

Зазначається, що минула доба на сході України була тихою, обстрілів не було. Станом на 7 годину ранку поточної доби також не зафіксовано порушень перемир'я.

«Упродовж минулої доби, 15 січня, та станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації», - наголошують у штабі ООС.

2021 рік на Донбасі: як змінювалася інтенсивність обстрілівНа Донбасі за рік було зафіксовано 2 тисячі 744 обстріли. Загинуло 70 українських військових, 229 отримали поранення.

Водночас, місія ОБСЄ виявила в Донецькій та Луганській областях озброєння і військову техніку, розміщені з порушенням ліній відведення і за межами виділених місць зберігання.

«СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення: 26 гаубиць на полігоні поблизу н. п. Бугаївка (непідконтрольний урядові, 37 км на південний захід від Луганська), а також 7 танків на полігоні біля н. п. Новоселівка (непідконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Донецька)», - йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, що на Донбасі бойовики обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ.

Раніше ми повідомляли, що 12 січня СММ ОБСЄ вже зіткнулася зі спробами бойовиків заглушити моніторингові БПЛА. Жоден апарат втрачений не був.

Також, згідно з даними української розвідки, на Донбасі стався витік хімікатів, це може стати приводом для нападу РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: