Голова МЗС прокоментував заяви РФ щодо відведення військ

Читать на русском
Глава МЗС Дмитро Кулеба не поспішає з оцінкою заяви РФ про відведення військ, Україні потрібно більше інформації.
Дмитро Кулебафото ЕП

Заяви Росії про початок відведення після навчань військ та авіації Західного військового округу вимагають більш детальної інформації та перевірки. Поки що зберігається недовіра до країни агресора.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у понеділок, 31 січня.

Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, чому знімки з супутника не дають об'єктивної картиниВторгнення Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки не дають змоги оцінювати нарощування військ РФ.

«З одного боку, будь-яке оголошення Росією про відведення військ - це саме по собі є позитивним сигналом, з іншого боку, зараз достеменно невідомо, звідки саме відводяться відповідні підрозділи, в якому обсязі, і яким чином це відведення сприяє деескалації ситуації. Тобто, потрібно дивитися на це комплексно, мало сказати, що ми когось або щось відводимо», - сказав Кулеба.

У цьому контексті він нагадав, що навесні минулого року, коли Росія почала стягувати війська до кордонів України, вона потім також оголосила, що навчання завершені та розпочинається відведення.

Проте за фактом воно майже не відбулося.

«Тому я б не перебільшував, не применшував це оголошення. Потрібно мати детальнішу інформацію про те, що насправді відбулося, і лише після цього можна буде робити висновки. Загалом зараз недовіра до дій та слів Росії зберігається, тому перш ніж давати оцінку якомусь її кроку, потрібно дійсно переконатися, що відбувається саме те, що Росія має на увазі», - додав міністр.

Нагадаємо, на вихідних у Міноборони РФ заявили, що навчання в районі Західного військового округу закінчені, війська повертаються на позиції.

Президент Володимир Зеленський раніше розповів, хто має найдостовірнішу інформацію про ситуацію біля кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: