Розвідка США поки що не підтверджує відведення російських військ – Блінкен

Читать на русском
Американська розвідка не може підтвердити відведення військ Росії від українського кордону, про що офіційно заявили у Кремлі.
фото Leah Millis/Pool via AP

Американська розвідка не може підтвердити відведення військ Росії від українського кордону, про що офіційно заявили у Міноборони РФ.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю ICTV, стенограму якого оприлюднив Державний департамент США, пише Укрінформ.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

«Ми ще не побачили жодного відступу, жодного відведення російських військ від кордонів України. Ми дуже уважно стежимо за цим, і знову ж таки дуже важливо дивитися на те, що Росія насправді робить, а не на те, що вона говорить про те, що робить», - зазначив держсекретар США.

У цьому контексті він підкреслив, що Штати готові реагувати на будь-який розвиток подій, у тому числі проводити дипломатичний діалог з РФ за умови деескалації, або продемонструвати потужну відповідь у разі нової агресії.

Блінкен зазначив, що США діляться всією необхідною інформацією з Україною.

Він додав, що досі невідомо, чи ухвалив Путін якесь рішення щодо вторгнення, проте поки що він залишає можливості, щоб зробити це «у дуже короткий термін».

Нагадаємо, 15 лютого в Міноборони РФ оголосили про повернення на бази військових Західного та Південного округів. 16 лютого в Росії заявили, що відвели частину військ із окупованого Криму.

У Міноборони Британії заявили, що ймовірність вторгнення Росії до України все ще залишається.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: