Байден вимагатиме від Путіна негайного відведення російських військ від України – ЗМІ

Читать на русском
У Білому домі заявили, що присутність великого угруповання російських військ на українських кордонах не сприяє деескалації ситуації
Байден та Путінslovoidilo.ua

Президент США Джозеф Байден під час розмови з президентом Росії Володимиром Путіним 30 грудня обговорюватиме з ним Україну. Зокрема, американський президент вимагатиме від російського лідера негайно відвести війська від українських кордонів.

Про це написав американський журналіст Джек Детч у своєму Twitter.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Ми продовжуємо спостерігати значну присутність російських військ на і навколо кордонів з Україною. Ми продовжуємо говорити російській стороні... що для реального прогресу на переговорах, для досягнення безпеки та стабільності в Європі буде необхідний контекст деескалації, а не ескалації... Байден дасть ясно зрозуміти, що є дипломатичний шлях до деескалації напруженості в регіоні, якщо президент Путін в ньому зацікавлений» - повідомив він з посиланням на представника адміністрації президента США.

Детч додав, що в разі загострення США і Європа застосують проти РФ санкції та почнуть поставки додаткового озброєння в Україну.

Нагадаємо, що 30 грудня президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Розмова пройде з ініціативи російського президента.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: