Розвідка не може підтвердити відведення російських військ – Резніков

Читать на русском
Останній звіт української розвідки, зібраний у середу, 16 лютого, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.
24 канал

Останній звіт української розвідки, зібраний у середу, 16 лютого, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Reuters.

Також він повідомив, що влада повірить у те, що Росія серйозно налаштована на деескалацію, лише якщо вона виведе свої війська, військову техніку та озброєння.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких, за словами Резнікова, видно, як танки, бойові машини піхоти та самохідні артилерійські установки залишають окупований Крим.

«На жаль, ми не можемо підтвердити цю інформацію об’єктивними показниками. Вона не підтверджується ні даними української розвідки, ні даними розвідувань наших стратегічних партнерів», - сказав міністр.

Він додав, що навіть якщо російські війська передислокуються з одного місця, то це, швидше за все, буде лише міграція до іншого району поблизу України, а не реальне відведення військ.

«Усі війська, які вони перекинули, мають повернутися до пунктів постійної дислокації. Тоді стане зрозумілим, що вони скасували свої агресивні плани. Виводу людей недостатньо – необхідно також вивести озброєння та техніку», - сказав він.

Також ми писали про те, що розвідка США поки що не підтверджує відведення російських військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: