Визнання «Л/ДНР»: Україна звернулась до Радбезу ООН - що відбудеться далі

Читать на русском
Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорити постанову Держдуми РФ, яка підриває Мінські домовленості.
Ілюстративне фотоАрміяInform

Україна ініціювала обговорення у Раді безпеки ООН у зв’язку із закликом Держдуми РФ до російського президента Путіна визнати незалежність самопроголошених «республік Л/ДНР» на окупованих територіях Донбасу.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

Згізно зі словами міністра, розглянути відповіднне питання пропонують вже у четвер 17 лютого.

«Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорити постанову Держдуми РФ щодо визнання так званих «Л/ДНР», яка підриває Мінські домовленості та процес мирного врегулювання. Закликаємо розглянути це на засіданні щодо імплементації Мінських домовленостей 17 лютого», - написав керівник українського МЗС.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Нагадаємо, що 15 лютого Держдума РФ ухвалила постанову про негайне направлення президенту РФ звернення парламентаріїв про необхідність визнання самопроголошених ДНР і ЛНР.

У вівторок президент Росії Володимир Путін прокоментував звернення Держдуми.

У той же час канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Президент Франції Емманюель Макрон також закликав Путіна не визнавати ЛДНР.

Згодом у Кремлі заявили, що визнання «Л/ДНР» не корелює з мінськими угодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: