Визнання «ЛДНР» стане політичною катастрофою – Шольц

Читать на русском
Можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Усі сторони переговорів мають повернутися до мінського процесу.
Діалог

Можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Усі сторони переговорів мають повернутися до мінського процесу.

Про це заявив німецький канцлер Олаф Шольц під час спільної пресконференції із президентом Росії Володимиром Путіним.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Звичайно, якщо це (визнання «ЛДНР», - ред.) стане реальністю, це буде порушенням мінських домовленостей. Тоді це означатиме, що мирний процес перерветься, це буде політична катастрофа. Тільки якщо всі повернуться до мінських домовленостей, це (мирне врегулювання – ред.) стане можливим, там записані чіткі критерії», - зазначив Шольц.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Л/ДНР».

Також зазначимо, спеціально для «Слово і діло» Денис Попович аналізував, чи Росія визнає «ДНР» і «ЛНР». За його словами, визнання «Л/ДНР» означає відмову від Мінських угод, а значить від усього того, що Кремль вимагав від України останні сім років і продовжує вимагати зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: