Кремль не прийматиме рішення про визнання псевдореспублік на Донбасі – Макрон

Читать на русском
Макрон заявив, що Москва дала обіцянку не приймати низку рішень щодо Донбасу, підготовка яких у світлі останніх подій форсувалася Кремлем
Еммануель Макронkremlin.ru

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вітає відкликання в Україні законопроєкту про перехідний період на Донбасі, а також запевнив, що Росія не збирається визнавати псевдореспубліки бойовиків в ОРДЛО.

Про це Макрон заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Макрон заявив, що Москва дала обіцянку не приймати низку рішень щодо Донбасу, підготовка яких у світлі останніх подій форсувалася Кремлем. Очевидно, що йдеться про проєкт визнання Кремлем терористичних псевдодержавних утворень на Донбасі.

Макрон також додав, що Мінські угоди, з усім тим, що є зараз, потребують перегляду і вдосконалення, як і в цілому весь механізм європейської безпеки.

«Потрібні нові механізми щодо забезпечення стабільності в Європі, але не шляхом перегляду існуючих домовленостей - можливо, нові рішення з безпеки в Європі будуть новаторськими» - сказав він.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

Нагадаємо, 19 січня депутати від КПРФ внесли до Держдуми Росії проєкт звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання «ДНР» та «ЛНР».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи цей сюр, висловив переконання, що російські депутати не підтримуватимуть внесений законопроєкт про визнання псевдореспублік бойовиків на Донбасі, позаяк для Росії це відгукнеться дуже серйозними наслідками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: