Верещук оцінила можливість ескалації на Донбасі у разі визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
Україна у разі, якщо Росія визнає псевдореспубліки, отримає право звернутися міжнародним платформам з вимогою ввести додаткові санкції проти РФ
Ірина ВерещукПраво на владу

Ескалація ситуації на Донбасі у разі, якщо Росія визнає псевдореспубліки бойовиків в ОРДЛО, можлива в будь-якому випадку. Це не залежить того, чи вирішать в Москві вистрілити собі в ногу, визнавши «Л/ДНР».

Про це заявила міністр реінтеграції Ірина Верещук в ефірі програми «Право на владу».

«Вона може початися і якщо буде визнання, і якщо не буде. Це залежить не від визнання «Л/ДНР» або якихось інших квазіутворень» - сказала міністр.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Верещук додала, що Україна в разі, якщо Росія визнає псевдореспубліки, отримає право звернутися до міжнародних платформ з вимогою ввести додаткові санкції та вжити додаткових заходів щодо Росії.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів прийняли звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання самопроголошених «Л/ДНР».

В офісі президента України заклик Держдуми Росії до Путіна назвали «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав визнання псевдореспублік бойовиків на Донбасі з російської сторони політичною катастрофою і закликав всі сторони переговорів повернутися в мінський процес. Французький лідер Еммануель Макрон також закликав російського президента Володимира Путіна не визнавати так звані «Л/ДНР».

Пізніше Путін прокоментував проєкт постанови Держдуми про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: