Кулеба прокоментував перспективу визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
Визнання Росією терористичних псевдореспублік означатиме автоматичний вихід РФ з Мінських угод і великі неприємності для Москви
Дмитро Кулебаradiosvoboda.org

Депутати Державної Думи Росії не підтримуватимуть внесений законопроєкт про визнання псевдореспублік бойовиків на Донбасі - «Л/ДНР», оскільки це призведе до серйозних наслідків для РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Безумовно, це така «шпилька» в Мінські домовленості. З аналізу інформації, яку ми зараз маємо - ця ініціатива внесена як частина такого «розхитування». Поки наміри приймати це рішення, визнавати «ДНР» і «ЛНР» в Росії - ми не бачимо. Це частина «великої гри» з розхитування ситуації. Абсолютно, це 100%, що якщо це рішення буде прийнято, це буде абсолютно де-юре вихід Росії з Мінських угод» - сказав він.

Кулеба також додав, що питання про це звернення депутатів Держдуми РФ до президента Володимира Путіна буде піднято під час зустрічі політичних радників у Нормандському форматі 26 січня.

Нагадаємо, 19 січня депутати від КПРФ внесли до Держдуми проєкт звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання «ДНР» і «ЛНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: